Sarikoristaja võitleb rannaniidu lagastajatega

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Mai lõpus Vana-Pärnu rannaniidule konnatiigi äärde reostunud pinnast toonud meeste suhtes alustas keskkonnaamet menetlust.
Mai lõpus Vana-Pärnu rannaniidule konnatiigi äärde reostunud pinnast toonud meeste suhtes alustas keskkonnaamet menetlust. Foto: Andres Vahar

Mai lõpus Vana-Pärnus kodu lähedal rannaniidul perega jalutanud Andres Vahari pulss hakkas kiiremini lööma, kui ta nägi, kuidas kaks meest laadisid otse kudevate konnade tiigi kaldal autokastist sinna õlist läbi imbunud pinnast, mis oli segamini tõrvapapi, kile, metalli, kontide, klaasi- ja kõdupuidu tükkidega.

Vahari sõnutsi jõudsid prügistajad enne enne jalga lasta, kui nendega jutule jõuti saada, aga teist rada käinud abikaasal õnnestus mehi enne lahkumist siiski pildistada.

“Mina läksin läbi võsa ja märkasin neid juba eemalt ja kiirendasin sammu, aga nad olid kiiremad. Minu sõbralikust käepigistusest pääsesid nad napilt,” seletas ta.

Vahari jutu järgi on ta nendesamade kätega aastate jooksul sealtsamast kohast korduvalt samalaadset õlist prügi rohu vahelt välja sõelunud.

“See ei ole juhus, kui ühe koha peale satub mitu prügivedajat, kes ajavad oma hunniku laiali ühtemoodi,” kahtlustas ta, et needsamad mehed on sinna varemgi sodi tassinud.

Kodukandi rannaniidu puhtuse pärast südant valutava Vahari sõnutsi ei taha ta loodusse prügi vedajaid häbiposti panna, vaid panna nad oma tegude üle järele mõtlema.

Meeste nimed tulid pärast Facebooki riputatud postitust õige ruttu välja ja ühel hommikul korjasid nad oma prügi kokku ja sõidutasid minema. “Nad on vabandanud ja meil on kokkulepe, et nad tulevad ja aitavad karmavõla tasumiseks muud soga koristada,” märkis Vahar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles