Jäämurdja on Pärnu lahel aidanud kümmet laeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämurdja EVA-316 teel Pärnu sadamasse.
Jäämurdja EVA-316 teel Pärnu sadamasse. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu lahel jääd murdev veeteede ameti mitmeotstarbeline laev EVA-316 on sel nädalal aidanud kümmet laeva.

AS Pärnu Sadama sadamakapten Riho Prints ütles, et jää on jõudnud Kihnu taha ja kasvab üsna kiiresti. Jää ulatub 30 meremiili kaugusele Pärnust, lahel on jää paksuseks mõõdetud 25–27 sentimeetrit, lisas ta.

Võrreldes möödunud aasta külmadega, on vahemaa, millel laevadel läheb jäämurdja abi tarvis, palju lühem. "See on teine asi, laevad ei pea kaua ootama," ütles Prints.

"Kanal on sisse sõidetud, hoitakse sees," ütles Prints. "Pärnu lahe peal on nagu potikaas, mis on pooleks lõigatud."

Pühapäevaks ennustatud madalrõhkkond võib Printsi hinnangul külma vähemaks võtta. Tuul on praegu nõrk ja puhub idast, kuid prognoosi järgi peaks pühapäeval tuul edelasse keerama. "Siis võib-olla vesi tõuseb ja on parem," kommenteeris Prints tuule mõju jääoludele.

Jäämurdehooaeg Pärnu lahel algas teisipäeval. Eelmisel hooajal algasid jäämurdetööd Pärnu laevateel 2010. aasta detsembri alguses, mistõttu võib sel talvel loota ligikaudu kaks kuud lühemat jäämurdehooaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles