KIKi toel uuritakse laevateedele kuhjuvaid rannasetteid

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Tallinna ülikool töötab Pärnu sadama ja seda ümbritsevate randade näitel välja metoodika laevateedele kuhjuvate rannasetete mahu ja kvaliteedi määramiseks ning nende kasutamiseks randade taastamisel.
Tallinna ülikool töötab Pärnu sadama ja seda ümbritsevate randade näitel välja metoodika laevateedele kuhjuvate rannasetete mahu ja kvaliteedi määramiseks ning nende kasutamiseks randade taastamisel. Foto: Mailiis Ollino

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) toetab riiklikust keskkonnaprogrammist 719 projekti kaheksast valdkonnast kokku üle 11 miljoni euroga. Pärnumaalt pälvis toetuse 49 projekti.

Suurimad summad lähevad vee-, ringmajanduse ja keskkonnateadlikkuse valdkonda. Arvuliselt enim toetatakse keskkonnateadlikkuse projekte, kuhu kuuluvad ka koolide ja lasteaedade õppekäigud.

“Peagi viiakse toetuse abil ellu suur hulk väärt tegusid üle Eesti,” märkis KIKi juhataja Andrus Treier. “Kui lapsed käivad õppekäikudel või kuskil liidetakse kortermajad kaugküttesüsteemiga, ülikoolid teevad uute energiamaterjalide või rannasette kohta uuringuid, siis need ei ole üksikud ja eraldiseisvad projektid, vaid moodustavad ühtse terviku, panustades Eesti ja kogu maailma keskkonna heaks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles