Suur vend jälgib Avalike pakendikonteinerite juurde pandi valvekaamerad

Pärnu Postimees
Copy
Kui keegi on näinud fotol olevat meest ka mujal selleks mitte ette nähtud kohas prügi maha panemas, palutakse sellest teada anda linnavalitsuse korrakaitseteenistusele.
Kui keegi on näinud fotol olevat meest ka mujal selleks mitte ette nähtud kohas prügi maha panemas, palutakse sellest teada anda linnavalitsuse korrakaitseteenistusele. Foto: Pärnu linnavalitsus

Pärnu linnavalitsus paigaldas avalike pakendikonteinerite juurde valvekaamerad, et kindlaks teha inimesed, kes pakendikonteineritesse või nende juurde muid jäätmeid toovad.

Linnavalitsuse avalike suhete teenistus andis teada, et Kalevi puiestee ja Lääne tänava nurgal asuvate konteinerite juurde on toodud isegi WC-potte.

“Kui keegi on näinud fotol olevat meest ka mujal selleks mitte ette nähtud kohas prügi maha panemas, palutakse sellest teada anda linnavalitsuse korrakaitseteenistusele e-posti aadressil korrakaitse@parnu.ee,” loodab linnavalitsus elanike kaasabile konteinerite väärkasutaja kindlakstegemisel.

Avalikud pakendikonteinerid kuuluvad taaskasutusorganisatsioonidele ja nendesse võib panna ainult selliseid jäätmeid, millest konteineri infosildil teada antakse. Teiste jäätmete jaoks on kodune konteiner või tuleb need viia jäätmepunktidesse või jäätmejaamadesse.

Jäätmeid saab Pärnus viia Raba 39 asuvasse jäätmejaama ning Metsa 1 maja taga, Sauga jõe jalakäijate silla juures ja Kalevi puiestee ja Lääne tänava nurgal asuvasse jäätmepunkti. Osavaldades on võimalik jäätmeid ära anda Tõstamaal, Lavassaares, Audrus ja Põlendmaal asuvas Paikre prügilas. Sõltuvalt jäätmeliigist ja viija elukohast on jäätmete vastuvõtt kas tasuta või tasuline.

Jäätmeseaduse järgi võib prügi mahapanevat füüsilist isikut väärteo korras trahvida kuni 800 ja juriidilist isikut kuni 20 000 euroga. Aiajäätmetega täidetud rohelised biolagunevad kotid viiakse tasuta ära, kui inimene sellest ise Ragn Sellsile teada annab, kottide jäätmefirmat informeerimata tänavale viimine on väärtegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles