Eakad prindivad vaktsineerimistõendi, et pääseda tantsima, kontserdile ja väärikate ülikooli

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhan Jürgenson oli eile lõunal Pärnu keskraamatukogus 19. inimene, keda raamatukoguhoidja Urve Saard vaktsineerimistõendi printimisel abistas.
Juhan Jürgenson oli eile lõunal Pärnu keskraamatukogus 19. inimene, keda raamatukoguhoidja Urve Saard vaktsineerimistõendi printimisel abistas. Foto: Jüri Looring

84aastane Juhan Jürgenson, kes eile lõunal tuli Pärnu keskraamatukokku vaktsineerimistõendit printima, põhjendas: “Ega me pääse sellest.” Jürgenson peab tõenäoliseks, et pärast 9. augustil kehtima hakkavaid uusi piiranguid ei lasta ilma tõendita enam üritustele tantsimagi, aga jalga keerutamas käia ta armastab. Enne tõendi trükkimist tuli tal läbi käia politsei- ja piirivalveameti teenindusbüroostki, et ID-kaardile kehtivad PIN-koodid hankida.

Enne vaktsineerimist põdes Jürgenson koroonagi läbi ja viibis seetõttu jaanuaris üheksa päeva Pärnu haiglas. Enda arvates pääses ta suhteliselt kergelt, hingamisaparaati ei läinud vaja, aga palatis nägi teisi patsiente hingamisaparaadi all küll.

Malle tuli tõendit printima, sest teda ootab väärikate ülikooli uue hooaja esimene loeng. “Seda läheb igal pool vaja,” sõnas ta.

Anu tuli tõendit printima igaks juhuks. “Tahan kontserdile minna, mine tea,” ütles ta. Väljatrükkimine võttis aega vaid mõne minuti ja polnud Anu arvates keeruline, kuna teda abistati. “Prouad teevad ära, mis siin keerulist. Kui oleks ise teinud, oleks kolm päeva läinud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles