Vaktsineerimistõendi saab nüüd sotsiaalkindlustusametistki

Pärnu Postimees
Copy
Sotsiaalkindlustusameti teeninduspunktis väljastatakse vaktsineerimistõend tasuta.
Sotsiaalkindlustusameti teeninduspunktis väljastatakse vaktsineerimistõend tasuta. Foto: Eero Vabamägi

Tänasest võtavad sotsiaalkindlustusameti (SKA) teeninduspunktid vastu avaldusi, et väljastada COVID-tõend eestlastele ja Eesti isikukoodiga välismaalastele, kellel endal ei ole võimalik seda tõendit patsiendiportaalis digilugu.ee luua.

Kui seni väljastas inimesele vajadusel tõendi tervise ja heaolu infosüsteemide keskus (TEHIK) Tallinnas, siis nüüd avaneb see võimalus kogu riigi SKA teeninduspunktides. 

Peale Tallinna hakkavad ELi COVID-tõendeid vaktsineerimise, negatiivse testi või läbipõdemise kohta väljastama Tartu, Pärnu, Rakvere, Rapla, Türi, Valga, Viljandi, Võru, Haapsalu, Jõgeva, Jõhvi, Kohtla-Järve, Kuressaare, Kärdla, Narva, Paide, Põlva, Rakvere, Rapla, Türi, Valga, Viljandi ja Võru  SKA teeninduspunkt. Täpsed aadressid ja vastuvõtuajad leiab SKA kodulehelt.

SKAsse pöörduvatel välismaalastel peab tõendi loomiseks olema Eesti isikukood ja isikut tõendav dokument. Kõik tõendi soovijad saavad juba enne täita avalduse ja selle välja trükkida. Avaldus tuleb viia sobivasse teeninduspunkti ja seejärel saadetakse COVID-tõend kolme tööpäeva jooksul inimese e-posti aadressil. Kuigi vaktsineerimistõendi saab luua ka juba pärast üht kaitsesüsti, peab selleks, et osaleda Eestis eri üritustel, olema vaktsineerimiskuur lõpetatud.

Teenus on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles