Pildid ⟩ Peegelmaja sulandub Kanakülas loodusesse

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Halliste jõe äärne Riverbed Inni kodumaine peegelmaja sulandub loodusesse nii, et esmapilgul seda ei avastagi.
Halliste jõe äärne Riverbed Inni kodumaine peegelmaja sulandub loodusesse nii, et esmapilgul seda ei avastagi. Foto: Mailiis Ollino

Põlisest, ligemale 440 aasta vanusest Kanakülast voolab läbi maaliline Halliste jõgi, mille kallast kaunistab omapärane peegelmaja. Rajatis sulandub kolmest küljest loodusesse nii, et esmapilgul on seda keeruline ümbrusest eristada. Enne, kui silmad peegelmaja kontuuri avastavad, jäävad nad pidama hiiglaslikul ajaloolise ülevaatega linal, mis on kinnitatud 1890. aastal ehitatud ja Voltveti mõisale kuulunud vesiveski seinale.

Voltveti mõisa mail on omaaegset Kanakula mainitud juba 1584. aastal. Haruldane püstise laastkatusega veskihoone kuulub samadele omanikele, kelle rajatud on peegelmajagi, ja kui läheb nagu plaanitud, moodustub omapärane kooslus modernsest ja minevikulisest, mis on välja raitud laiutavast võsast ja kasitud prügist.

Peegelmaja ääristaval puitterrassil naudivad kaunist päeva kaks pealinnast saabunud puhkajat. Ütlevad, et olemine ja ümbrus on imeline, ning peituvad 18ruutmeetrisesse tuppa. Eestis valmistatud peegelmajast viib piirdega ääristatud laudtee kodumaise iglusaunani ja sealt edasi laskub puidust trepp jõeni. Kodulehe järgi on puhkus pealinnast paarisaja kilomeetri kaugusel Kanakülas pikalt broneeritud läbi aasta. Pärnu jääb kahe maakonna piirikülast kaugemale kui Viljandi.

Pereettevõtte üks omanikke Karin Neemsalu ei tee saladust, miks nad kinnitasid kanna ja riskisid pakkuda omapärast puhkusevõimalust poolesaja elanikuga maakohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles