Kergliiklusvahendiga sõites tasub olla topelt ettevaatlik

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Elektritõukerattal sõites peab lapsel olema kiiver peas ja tal tuleb liiklejana teada nii oma õigusi kui kohustusi.
Elektritõukerattal sõites peab lapsel olema kiiver peas ja tal tuleb liiklejana teada nii oma õigusi kui kohustusi. Foto: Urmas Luik

Tänasest algas kooliaasta ja hommikustel tipptundidel kohtab liik­luses senisest enam jalakäijaid ja muid kergliiklejaid. Varasemast palju rohkem näeb tõukerattal lapsi, mistap politsei peab vajalikuks neilegi liiklusohutust õpetada.

Nagu tõdes liikluspolitseinik Vaiko Kivi, on hommikune sagin liikluses igal sügisel uus nii lastele kui autojuhtidele ja mõlemad peavad sellega kohanema. Selle lihtsustamiseks seisavad politseinikud 1.–3. septembril ülekäiguradade lähistel, tagamaks liiklusohutus ja juhtimaks autojuhtide tähelepanu koolilastele – nii jalakäijatele kui kergliiklusvahendiga sõitjatele.

Kui lapsed valivad kooli sõitmiseks elektritõukeratta, peaksid nad enne sõitma asumist alati kontrollima ratta pidurite korrasolekut. “Elektritõukerattad ­liiguvad kuni 25 kilomeetrit tunnis ja sellelt kiiruselt pidama saamiseks on vaja häid pidureid,” hoiatas Kivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles