Põhjamaade tipprestoranide seast leiab neli Pärnu söögikohta

Pärnu Postimees
Copy
Maailma tippkokkade käe all harjutanud Ammende villa restorani peakokk Herkki Ruubel paistab Pärnus silma sellega, et kõik restoranid, mille köögis on ta vägesid juhatanud, on peagi osutunud linna parimaks.
Maailma tippkokkade käe all harjutanud Ammende villa restorani peakokk Herkki Ruubel paistab Pärnus silma sellega, et kõik restoranid, mille köögis on ta vägesid juhatanud, on peagi osutunud linna parimaks. Foto: Mailiis Ollino

Põhjamaade restoranide teejuhi White Guide koostatud valikusse pääses järgmiseks aastaks neli Pärnu söögikohta.

Ammende villa restoran, Hedoni spaahotelli restoran Raimond ja butiikhotelli Frost soklikorrusel töötav Mon Ami pälvisid hinnangu “kõrgtase”, Supelsakste kohviku taseme hindas teejuht väga heaks.

Ammende restoran kogus 73 punkti, millest 31 teenis toidu eest. Raimondi skoor oli 69/29, Mon Amil 67/28 ja Supelsakstel 61/25.

White Guide’i klassifikatsiooni järgi pälvib restoran rahvusvahelise meistritaseme, kui ta saavutab 80 punkti, millest vähemalt 36 korjab toidu eest. Meistritaseme saab 75 punktiga,  millest 32 on kogutud toidu eest. Kõrgtase eeldab 67 punkti, millest vähemasti 28 on andnud toit. “Väga hea“ saamiseks tuleb teenida 60 punkti, millest vähemalt 22 on toidu eest. “Hea” eeldab 41 punkti, millest 17 on pälvinud toit.

Rahvusvahelise meistritaseme restorane White Guide’i hinnangu järgi Eestis ei ole. Meistritasemeni küünivad Eestis Tallinnas asuvad 180 Degrees by Matthias Diether, Fotografiska ja Lee restoran, Muhumaa Pädaste mõisa restoran Alexander ja Otepää külje all GMP Pühajärve restoran Peakoka Pool.

Giidi koostajate teatel tagab restoranide õiglase hindamise Euroopa regionaalarengu fondi rahastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles