Riigikogu liige ei saanud Pärnu senise meeri troonilt tõukamiseks piisavalt hääli

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Linnapea valimistel 16 voliniku toetuse saanud EKRE esindaja Alar Laneman õnnitleb 23 häält kogunud Romek Kosenkraniust meeri ametis jätkamise puhul.
Linnapea valimistel 16 voliniku toetuse saanud EKRE esindaja Alar Laneman õnnitleb 23 häält kogunud Romek Kosenkraniust meeri ametis jätkamise puhul. Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

Kolmandat korda järjest valis Pärnu linnavolikogu tänasel istungil linnapeaks Romek Kosenkraniuse.

Veel kandideeris linnapeaks Alar Laneman Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast (EKRE).

Valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber Kosenkranius valiti linnapeaks 23 häälega, Laneman sai 16 häält. Niisiis hääletasid kõik 39 volinikku. Nähtavasti läksid Kosenkraniusele kõik koalitsiooni ja Lanemanile opositsiooni hääled.

Kosenkraniuse esitas linnapea kandidaadiks keskerakondlasest volikogu esimees Andrei Korobeinik. “Ta on väga hästi hakkama saanud ja loodame, et saab veelgi paremini hakkama,” põhjendas Korobeinik koalitsiooni linnapeakandidaadi valikut.

Lanemani esitas kandidaadiks Andres Metsoja Isamaast.

“12 aastat linnajuhtimist on andnud mulle hindamatu kogemuse ja teadmised, milline on linnavalitsuse organisatsioon, millised on linna murekohad, millised on võimalused,” tõdes aastaid abilinnapea ja linnapeana töötanud Kosenkranius hääletamise eel oma kõnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles