Käes on laste vaimse tervise kriisi haripunkt, abi ei piisa Eestis kuskil

Helen Clark
, Reporter
Copy
Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku juhataja Raine Pilli ­sõnutsi peaks Pärnumaal olema vähemalt kaks lastepsühhiaatrit, kuid lootust nad siia saada on vähe.
Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku juhataja Raine Pilli ­sõnutsi peaks Pärnumaal olema vähemalt kaks lastepsühhiaatrit, kuid lootust nad siia saada on vähe. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaal töötab praegu täiskoormusega vaid üks laste- ja noorukite psühhiaater. Arvestades koduõppe ja koroonapandeemiaga järjest süvenevat laste vaimse tervise kriisi, on olukord ­tõsine. Kuna siin kandis abivajajatele statsionaarset ravi ei pakuta, tuleb osa lapsi saata teise linna.

Pärnu haigla psühhiaatriakliiniku juhataja Raine Pilli tunnistas, et laste- ja noorukite psühhiaatritega on kahjuks erakordselt kehv seis kogu Eestis. “Arvestades seda, et Eestis on üldse 27 laste- ja noorukite psühhiaatrit, aga peaks olema umbes 80, on maakonna kohta üks päris rahuldav,” tõdes Pilli, kelle andmeil pole enamikus maakondades lastepsühhiaatri teenus üldse kättesaadav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles