Vaikus Paikuse tuulepargi suhtes tekitas planeerijas loobumismõtte

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Paikuse tuulepargi planeerija tahab lepingust loobuda, kuna ei linnavalitsus ega arendaja ole mitu aastat projekti vastu huvi ilmutanud.
Paikuse tuulepargi planeerija tahab lepingust loobuda, kuna ei linnavalitsus ega arendaja ole mitu aastat projekti vastu huvi ilmutanud. Foto: Mihkel Maripuu

Paikuse tuuleparki asuti kavandama 2009. aastal, kui ruumilise planeerimise konsultatsiooni pakkuv OÜ Pärnu Instituut, Paikuse vald ja Andres Sõnajala asutatud AS Elektri Energia sõlmisid kolmepoolse lepingu. 12 aastat hiljem aga ei paista tuulepargist märkigi.

Pärnu Instituut on esitanud Pärnu linnavalitsusele soovi taganeda tuulepargi rajamist. Põhjuseks tõik, et teadaolevalt ei ole Pärnu linna ega Paikuse osavalla juhtkond ega arendaja Elektri Energia viimase viie–kuue aasta jooksul ilmutanud vähimatki huvi Paikuse tuulepargi ehitamise vastu. “Ilmekas on ka asjaolu, et koostatava Pärnu linna ja Tori valla tuuleenergeetika eriplaneering ei sisaldanud viidet Paikuse tuulepargile,” teatas Pärnu Instituut kirjas linnavalitsusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles