Aastavahetusel on politsei välja tavapärasest suuremate jõududega

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Politsei pöörab aastavahetusel tähelepanu koroonaviiruse leviku tõkestamiseks seatud reeglitest kinnipidamiselegi.
Politsei pöörab aastavahetusel tähelepanu koroonaviiruse leviku tõkestamiseks seatud reeglitest kinnipidamiselegi. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Aastavahetusel on politsei inimestele abiks tavapärasest suuremate jõududega, pöörates kõrgendatud tähelepanu avalikule korrale.

“Enamik inimesi on vastutustundlikud, kuid sellest hoolimata on pühade ajal rohkem inimesi, kes operatiivteenistuste abi vajavad, ja väljakutsete arvgi on tavapärasest kõrgem,” põhjendas Põhja prefektuuri operatiivjuht Valter Pärn. 

Pühade ajal on enim väljakutseid seotud liigse alkoholitarbimisega – nii konfliktide ja õnnetusjuhtumite puhul kui liikluseski.

Politsei kutsub kõiki üles tähelepanelikkusele. “Kui naabrite juurest kostab vägivallale viitavaid hääli, alkoholijoobes sõber või tuttav soovib rooli taha istuda või märkate abitus seisundis inimest, tuleb helistada numbril 112. See lihtne tegu võib päästa kõige olulisema – inimelu,” selgitas operatiivjuht.

Kui naabrite juurest kostab vägivallale viitavaid hääli, alkoholijoobes sõber või tuttav soovib rooli taha istuda või märkate abitus seisundis inimest, tuleb helistada numbril 112.

Valter Pärn, Põhja prefektuuri operatiivjuht

Talvised teeolud nõuavad sõidukijuhilt erilist tähelepanelikkust, seega kui ees on autosõit, soovitab operatiivjuht liikluses mitte kiirustada. “Talviste teeolude korral on eriti ohtlikud just järsud möödasõidud,” tõi Pärn välja.

Aasta viimasel õhtul kontrollivad korrakaitsjad koroonaviiruse leviku tõkestamiseks seatud reeglitest kinnipidamistki. “Aastavahetusel ja sellele järgneval päeval ei kehti meelelahutuskohtades küll kella 23 piirang, kuid sellele vaatamata ei tohi unustada, et viirus ei ole meie hulgast kadunud, ning kehtivatest piirangutest tuleb kinni pidada,” märkis Pärn ning soovis kõigile turvalist aasta lõppu ja veel paremat uut aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles