Abivahend aitab arvutada koroonatõendite kehtivust ja tõhustusdoosi aega

PP
Copy
Kalkulaator annab praegu vastuse 12aastaste ja vanemate inimeste kohta. Nooremate laste puhul tuleb seda veel täiustada.
Kalkulaator annab praegu vastuse 12aastaste ja vanemate inimeste kohta. Nooremate laste puhul tuleb seda veel täiustada. Foto: ekraanikuva

Sotsiaalministeeriumi loodud koroonakaitse kalkulaator annab ülevaate koroonavastase vaktsineerimiskuuri läbimise, tõendi kehtivuse ja järgmise vaktsineerimise soovitusliku kuupäeva kohta. Abivahend jagab soovitusi neilegi, kes on koroona juba läbi põdenud või kes pole veel kaitsesüstimas käinud.

“Kiiresti muutuvas infovoos navigeerimine ja sealt enda kohta käiva info väljaotsimine on üha koormavam,” tõdes ministeeriumi nutika arengu toetamise osakonna nõunik Evelin Vanker. “Nii on oluline, et suudaksime anda inimesele just tema olukorrast lähtuvad ja praeguste kokkulepete alusel koostatud suunised nii vaktsineerimise seisu kui tõendite kehtivuse kohta.”

Kalkulaator küsib infot inimese senise vaktsineerimiskuuri ja haiguse läbipõdemise kohta. Vastuste järgi arvutab see välja, kui kaua kehtib koroonatõend, millal saab minna tõhustusdoosile või millal pärast vaktsineerimist saab hakata tõendit kasutama.

Kalkulaatori vastused täienevad ajas uue info järgi, mis koroonaviiruse vastu vaktsineerimise kohta laekub.

Kalkulaator ei ole isikustatud ja nii saab vaktsineerimise ja tõendite seisu kontrollida kellegi teise eestki. See on mõeldud kõigile vähemalt 12aastastele elanikele. Nooremate laste puhul abivahendit veel täiustatakse.

Kokkuvõtliku soovituse saab salvestada arvutisse, telefoni või välja trükkida.

Kalkulaatori leiab veebiaadressilt vaktsineeri.ee/kalkulaator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles