Galerii ⟩ Kuidas mõjutab lakke lennanud elektri hind turul kauplemist? (1)

Copy

Kui laupäeva hommikupoolik on tavaliselt turul üks vilkamaid kauplemise päevi, siis täna pikki järjekordi Pärnu turul ühegi leti taga ei loogelnud. Küsimusele, kas sellise suhtelise vaikelu juured peituvad ostja rahakotis laastamistööd teinud viimases elektriarves ja pühade tähistamises või milleski muus, ei oska müüjad üksmeelset vastust anda.

Osa müüjaid arvab, et viimastel nädalatel inimesi suurte elektriarvete järel tabanud šokk on pannud nad hoolsamalt raha lugema, vähem tarbima ja nii mõnestki ostust loobuma. Mõni kaupmees arvab, et muutunud pole suurt midagi ja kunded, kes käisid ennegi kaupa nõutamas, pole kusagile kadunud.

Välituru leti taga kartulit, porgandit, sibulat ja muidki köögivilju pakkunud müüja on kindel, et kerkinud elektri hind peegeldub turul ilmselgelt.

“Eelmisel nädalal oli rahvast veel palju, aga täna, kõige suuremal turupäeval on vaikus. Jaanuari alguses käib alati alati veidi vähem rahvast, aga praegu on siin päris tühjus. Rahvas kadus pärast seda, kui saabusid elektriarved,” seletas müüja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles