Teedel on suur libedaoht

Pärnu Postimees
Copy
Talvised liiklusolud.
Talvised liiklusolud. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Ilmateenistuse andmetel on täna, aga järgnevatelgi päevadel Eestis suur jäiteoht ning tihe sadu ja tuisk piiravad oluliselt nähtavust. Pärastlõunal langeb temperatuur miinuspoolele ja teed muutuvad jäiseks.

Seetõttu andis ilmateenistus kogu Eestile esimese taseme hoiatuse, mis tähendab, et tuleb olla tähelepanelik ja jälgida edasist ilmaprognoosi.

Riigi ilmateenistus andis kogu Eestile esimese taseme hoiatuse.
Riigi ilmateenistus andis kogu Eestile esimese taseme hoiatuse. Foto: Riigi ilmateenistus

Täna päeval suundub madalrõhkkond üle Läti kagu poole ja oodata on tihedat lumesadu ja tuisku. Puhub tugev põhja- ja loodetuul. Õhtul tuul nõrgeneb ja sajuhood hõrenevad. Õhutemperatuur langeb pärastlõunal miinuspoolele, mistõttu muutuvad teed jäiseks ja libedaks.

Nädalavahetuselgi on liiklusolud tugeva saju, tuisu ja libeduse tõttu halvad.

Ilmateenistuse andmetel jõuab homme keskpäevaks saartele tihe lumesadu, mis levib kiiresti edasi mandrile. Tuul puhub puhanguti kuni 15, saartel ja rannikul kuni 20 meetrit sekundis.

Pühapäeva öösel liigub aktiivne madalrõhkkond üle Läänemere. Lääne- ja Lõuna-Eestis sajab lörtsi ja vihma, libedaoht on suur. Päeval puhub tuul iiliti kuni 25 meetrit sekundis. Ennelõunal sajab nii lund, lörtsi kui vihma, pärastlõunal läheb sadu üle lumeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles