Pildid ⟩ Pere rajas koduaeda uhke lumeskulptuuride pargi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy

Kui tänavune lumeküllus on paljude arvates juba lausa nuhtlus, siis Põhja-Pärnumaa vallas Libatse lähistel elav Lehtla pere tunneb sellest suurt rõõmu ja on kokkukuhjatud hangedest meisterdanud koduaeda ägeda lumeskulptuuride pargi.

Kuuga on aeda jõudnud kaheksa toredat tegelast. Esimesena vooliti jaanuari alguses lumest välja ingel. Nädal hiljem lisandusid kaks kiisut, kuid siis hakkas soojaks läinud ilm kujudele liiga tegema. Neid taastama ja uusi meisterdama sai jälle asuda üle-eelmisel nädalal.

Triole lisandus perepoeg Robini kavandi järgi sündinud pearahakütt kullakamakaga, siis tiiger. Edasi Buddha, kuldkalake ning skarabeus ja lõpuks sulanud kiisude asemele Kuts ja Kiisu.

Nüüd ootab Robin, et suurest lumehunnikust saaks hakata draakonit kujundama.

Pereema Kristi Lehtla jutu järgi on perel tavaks iga talv lumeskulptuure meisterdada, kui vaid sobivat ilma antakse. “Kasvasin üles Pärnu-Jaagupis ja mäletan, et ehitasime naabrilastega losse ja loomi ning lumelampe, kuhu sai siis õhtul küünlad sisse põlema pandud ja aknast vaadatud, kuni uni võimust võttis,” seletas ta. “Vähemasti lumememm ja -koer või -kass on ikka meil ukse ees olnud, kui sulailma on ja lund piisab. Ja lumeskulptuure on hoovis palju ilusam vaadata kui lumevalle.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles