Suri näitleja Helene Vannari

Pärnu Postimees
Copy
Helene Vannari.
Helene Vannari. Foto: Sander Ilvest

73aastasena suri pikaaegne Tallinna Linnateatri näitlejanna, seriaalis “ENSV” mänginud Helene Vannari.

20. märtsil 1948 Kilingi-Nõmmel sündinud Vannari lõpetas aastal 1966 Tartu 1. töölisnoorte keskkooli ja 1970. aastal Tallinna riikliku konservatooriumi lavakunstikateedri IV lennu. Aastatel 1970–1974 töötas ta Ugala teatris näitlejana, alates 1976. aastast  Tallinna Linnateatris inspitsiendina ja 1977. aastast näitlejana.

Vannari on mänginud paljudes teisteski Eesti teatrites, osalenud filmides, kuuldemängudes ja teleseriaalides. Ta on pälvinud muuhulgas teatriliidu parima naisnäitleja auhinna ning Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

Laiem publik, eriti huumorisõbrad, teavad teda eelkõige Aino Kessnerina teleseriaalis “ENSV”. 2021. aastal pälvis Vannari Oskar Lutsu huumoripreemia.

2012. aastal rääkis Vannari Postimehele, et on parasjagu laisk. “Võiksin palju rohkem liikuda, aga kepikõnd ja näiteks basseinis ujumine mulle sobivad,” rääkis ta. Üheks tüütumaks asjaks nimetas ta siis bussisõitu. 

Vannari viimane töö külalisena Endla teatris oli tädike Schröder praegugi repertuaaris olevas Enn Keerdi populaarses mõrvakomöödias “Hotell laibaga”, mis valiti mullu ka publiku lemmikuks. Näitleja haigestumise tõttu pikalt ära jäänud lavastuses hakkab tema osa mängima Lii Tedre.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles