Omavalitsusjuhid hingavad kergemalt: riik hüvitab põgenike vastuvõtmise kulud

Sirle Matt
, reporter
Copy
Jaak Aab.
Jaak Aab. Foto: Konstantin Sednev

Valitsuse otsus hüvitatada linnadele ja valdadele Ukraina sõjapõgenike vastuvõtmisele tehtud vältimatud kulutused rõõmustab omavalitsusjuhte. Pärnu linnapea Romek Kosenkranius nentis, et Pärnu on sõjapõgenikke vastu võtnud juba kolm nädalat. Veebruari lõpus avati Pikk 18 endises politseimajas vastuvõtukeskus ja inimesi hakati majutama. “Me ei teadnud, kas hüvitatakse need kulud või mitte,” sõnas ta.

Nüüd on linnapea sõnutsi kindlus, et juba tehtud kulutused ja veel tekkivad väljaminekud maksab riik vastavalt kehtestatud piirmääradele tegasi. Kosenkranius on kindel, et mingid kulud jäävad ikka omavalitsuse kanda. Vastuvõtukeskusse renditi näiteks kohvimasin ja pandi üles televiisor. Ta arutles, et võib-olla need mahuvad ette antud kategooriatesse, aga esialgu ta ei näinud, et need oleksid hüvitamiskõlblikud. Transpordikulu hüvitatakse 20 eurot inimese kohta, aga kiirest vajadusest lähtuvalt on põgenikku taksogagi transporditud. Kui taksoarve ületab piirmäära, jääb see osa linna kanda.

Romek Kosenkranius on kindlel, et mingid sõjapõgenike vastuvõtmisega seotud kulud jäävad ikka omavalitsuse kanda.
Romek Kosenkranius on kindlel, et mingid sõjapõgenike vastuvõtmisega seotud kulud jäävad ikka omavalitsuse kanda. Foto: Mailiis Ollino
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles