Ettevõtjad otsivad juba suvetöötajaid, tööd leidub sõjapõgenikelegi

Karl Hütt
, reporter
Copy
Steffani pitsarestoran võtab suveks tööle umbes 60 hooajatöölist. Teiste kõrval ollakse valmis palkama Ukrainast saabunud sõjapõgenikke.
Steffani pitsarestoran võtab suveks tööle umbes 60 hooajatöölist. Teiste kõrval ollakse valmis palkama Ukrainast saabunud sõjapõgenikke. Foto: Urmas Luik

Kuigi õhusooja on mõni kraad ja osa lumehangi alles sulamata, otsivad suvepealinna ettevõtted juba suveks abikäsi.

Steffani pitsarestorani juhataja Ave Kallaste sõnutsi alustas toidukoht suvetöötajate otsinguid paari nädala eest. Steffani reklaamib vabu ametikohti CV Keskuses, kohalikus ajalehes ja Facebookis.

Kallaste ütlust mööda vajab pitsarestoran suveks seoses suureneva töökoormusega juurde umbes 60 inimest: kokki, abikokki, nõudepesijaid ja klienditeenindajaid. “Positiivne on, kui on kogemused, aga enamjaolt koolitame kohapeal,” kinnitas Kallaste. Ta lisas, et kööki oodatakse abilisi alates 16 eluaastast, kui töösoovijal on põhikool lõpetatud, ja saali täisealisi teenindajaid.

Steffani on valmis palkama ka Ukrainast saabunud sõjapõgenikke. “Saaksime neile pakkuda ametikohti, kus ei pea valdama eesti keelt,” täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles