Soojustusplaat sulas akna ees talvega kausjaks

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Raeküla elanik Aleksandr Lipovski näitab sügisel oma maja keldriakna ette pandud vahtpolüstüreenplaati, millesse kevadeks on sulanud suur auk.
Raeküla elanik Aleksandr Lipovski näitab sügisel oma maja keldriakna ette pandud vahtpolüstüreenplaati, millesse kevadeks on sulanud suur auk. Foto: Urmas Luik

Kui Pärnus Raekülas elav Aleksandr Lipovski kodus keldriakende ette sügisel soojustuseks pandud vahtpolüstüreeni plaate sel nädalal välja koukis, pidi ta imestusest pikali kukkuma: üks plaatidest oli pea täielikult ühelt küljelt kausjaks sulanud.

Veel ühel plaadil oli sulamisest väike lohk, kuid kõik ülejäänud neli olid täpselt samasuguses konditsioonis nagu oktoobris akna ette pannes.

Enda sõnutsi 40 aastat ehitusalal tegutsenud mehe jutu järgi oli see väga kummaline ja loogilist seletust ei osanud ta välja mõelda.

“Sellisel asja ei saa ometi olla looduslik põhjus, mis oleks loogiline,” arvas Lipovski 15 sentimeetri paksuse vahtpolüstüreenplaadi umbes 12 sentimeetri sügavust sulamisjälgedega süvendit takseerides. “Täielik kosmos. Hakka või uskuma, et mängus on mingid kosmilised jõud, aga see seletus on veel jaburam.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles