Küüditatute mälestusüritusel oldi mõtetes Ukrainaga

PP
Copy
Mitu sõnavõtjat tõmbas paralleele 73 aastat tagasi toimunud küüditamise ja Ukraina sõja vahel.
Mitu sõnavõtjat tõmbas paralleele 73 aastat tagasi toimunud küüditamise ja Ukraina sõja vahel. Foto: Pärnu linnavalitsus

Täna Pärnu Leinapargis toimunud märtsiküüditamise mälestusüritusel mängis leinaseisaku ajal Ukraina hümn ja mitu sõnavõtjat tõmbas paralleele 73 aastat tagasi toimunud küüditamise ja Ukraina sõja vahel.

“Kurjus on taas näidanud oma tõelist palet. Mõtleme ka neile 4000 küüditatule, kes viidi Venemaale evakueerimise tähe all,” rääkis Pärnu Eliisabeti koguduse praost Tõnu Taremaa. Taremaa sõnutsi on kurjusega kokkuleppele minnes taas tagajärjeks kannatused ja seetõttu tuleb agressorile vastu hakata.

Pärnu kunstide kooli solist Karmen Käär esitas Lydia Koidula ja Rein Rannapi laulu “Eesti muld ja eesti süda”, mis sadakonna mälestusüritusele kogunenu heldima pani. Mälestuskivi jalamile asetasid pärja või küünla Pärnu linnavalitsuse, EKRE, sotsiaaldemokraatide, Isamaa ja Memento esindajad. Auvalves seisid Kaitseliidu Pärnumaa maleva relvastatud võitlejad, leinavalves noorkotkad Eesti lipu seltsi lippudega.

25. märtsil möödub 73 aastat 1949. aasta märtsiküüditamisest, mil Eestist viidi vägisi Siberisse üle 20 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles