Kuulake ⟩ Tuntud näitleja hakkas muusikuks

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Sander Rebane rääkis juba kaks aastat tagasi endas tärganud kasvavast huvist muusikategemise vastu.
Sander Rebane rääkis juba kaks aastat tagasi endas tärganud kasvavast huvist muusikategemise vastu. Foto: Mailiis Ollino
  • Koroonakarantiin mängis Rebase muusikuteel olulist rolli.
  • Rebasel on ka muusikaalane haridus.

Näitleja-saatejuht Sander Rebane avaldas täna oma esimese singli “YEAH”, millele 15. juunil järgneb tema esimene lühialbum, kus teeb kaasa Los Angeles resideeriv artist SVNDRA.

Rebase sõnutsi on tema muusika alternatiiv-popilik, žanre murdev segu hiphopist, r’n’b’st, IDMist (ingl k intelligent dance music ehk intelligentne tantsumuusika) ning lo-fi’st (ingl k low fidelity, mis tähendab sihilikult tekitatud madalat helikvaliteeti, näiteks krabinaid, kaja, summutatud heli).

Rebane on ligemale aasta muusikat kirjutanud ja õppinud Otsa koolis ja Taavi Paometsa käe all muusikaproduktsiooni, kuid seniajani sahtlisse. “Südamevärinaga otsustasin, et on aeg see ikkagi välja anda,” ütles Rebane.

“See on ehk minu kõige popikam lugu, mis sai alguse, sõites öisel Tallinna–Pärnu maanteel, peas tiirlemas värvikad unistused olukordadest. Tahad lasta lahti, kuid ei julge,” kõneles Rebane oma esimese singli sisust ja avaldas lootust, et see kujutelm tuleb muusikast välja.

Rebane rääkis juba kaks aastat tagasi oma suurenenud huvist ise muusikat teha. Koroonaajal soetas ta stuudiovarustust ja instrumente ja katsetas salvestamisega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles