Rattad pole linna- ega maaliinibussides oodatud

Sirle Matt
, reporter
Copy
Trikitõukeratas liigitub käsipagasi alla ja see tuleb enne bussi sisenemist kokku klappida, juhul kui ratas kokku käib. Suurema tõukeratta või sähkuga linna- ega maaliinibussi ei pääse.
Trikitõukeratas liigitub käsipagasi alla ja see tuleb enne bussi sisenemist kokku klappida, juhul kui ratas kokku käib. Suurema tõukeratta või sähkuga linna- ega maaliinibussi ei pääse. Foto: Tairo Lutter

Viis trikitõukeratastega noort sõitsid linnabussis ja üks neist hoidis oma kaherattalist sõiduriista nii hooletult, et tõmbas kõrval seisnud naisel sääre verele. Noorukid jooksid seepeale minema. Selline juhtum leidis Pärnumaa ühistranspordikeskuse juhataja Andrus Kärpuki jutu järgi hiljuti aset Sindi bussis.

Kärpuki sõnul pole seadusandja selgesõnaliselt reguleerinud, kas kaherattalised on ühissõidukites lubatud või keelatud. Viiteid tuleb otsida mitmest õigusaktist. Kuna probleeme eri tüüpi ratastega on bussides esinenud, pani ühistranspordikeskus kokku juhised, millest kinnipidamist bussijuhid jälgivad.

Trikitõukeratas, mis on enamasti väiksem, ja tavaline rula liigituvad Kärpuki selgitusel pagasiks. Tavalised jalgrattad, elektritõukerattad, suuremad tõukerattad, tasakaaluliikurid ja elektrirulad on aga kergliikurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles