Häädemeeste ehitaks Kabli lasteaia 640 000 euro eest

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Kabli lasteaed oli sunnitud majast ootamatult lahkuma, kui selgus, et majavamm oli seal täielikult võimust võtnud.
Kabli lasteaed oli sunnitud majast ootamatult lahkuma, kui selgus, et majavamm oli seal täielikult võimust võtnud. Foto: Urmas Luik

Pea kolme aasta eest olid Kabli lasteaia lapsed sunnitud oma senise maja Kablis jätma ja esiti ajutiselt, kuid nagu hiljem selgus, pidid nad pikka aega koos käima hoopis Metsapoole kooli hoones. Majavamm oli nende vana maja ulatuslikult kahjustanud ja sellest lahti saada polnud võimalik.

Nüüd alustas Häädemeeste vald hanke, ehitamaks lasteaiale uus maja.

Õigupoolest võttis vallavalitsus juba aprillis vastu otsuse ehitada Kabli lasteaia vana hoone asemele uus. Ehitaja ülesandeks jääb vana maja lammutamine ja seejärel uue ehitamine. Rajatav ehitis tuleb küllaltki vana sarnane, kuid kõigi tänapäevaste mugavustega.

Varem arvestas vallavalitsus maksumuseks 768 000 eurot, millesse oli sisse arvestatud ehituse võimalik kallinemine, kuid praegu on hankes hinnanguline maksumus 640 000 eurot. Sellest 474 300 eurot on riigi liginullenergiahoone toetus, ülejäänu jääb valla enda kanda.

Kui hange läheb edukalt, loodab vallavalitsus, et järgmise aasta sügiseks on Kabli lasteaia uus maja valmis ja lapsed saavad neli aastat pärast ootamatult lahkumist tagasi kolida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles