Naiskodukaitse õpetab ohutushoiulaagris valmistuma kriisiolukordadeks

Pärnu Postimees
Copy
Iga teema juures saab käed külge panna ja kõike ise proovida.
Iga teema juures saab käed külge panna ja kõike ise proovida. Foto: Kristel Kitsing

Nädalavahetusel korraldab Naiskodukaitse Kõveri külas Pärnumaal ohutushoiulaagri “Ole valmis!” enam kui sajale organisatsiooni mittekuuluvale naisele, et arendada nende individuaalseid oskusi kriisiolukorras hakkamasaamiseks.

Juba neljandat aastat toimuva laagri korraldamise eesmärgiks on tõsta inimeste teadlikkust ja valmisolekut erinevateks kriisiolukordadeks. Ohutushoiulaager on hea võimalus saada koolitust eluks vajalikel teemadel.

Laager on osalejatele tasuta ja praktilise suunaga – iga teema juures saab käed külge panna ja kõike ise proovida. Võimalus on harjutada näiteks esmaabi andmist, proovida ise tuld kustutada ja õppida, kuidas metsas hakkama saada. 

Laagris on võimalus harjutada näiteks esmaabi andmist.
Laagris on võimalus harjutada näiteks esmaabi andmist. Foto: Krista Lehtme

Peale selle on osalejatel võimalik piiluda militaarmaailma ehk end maskeerida, proovida, kuidas sõdurid metsas ise süüa teevad, koolitada end sidepidamises, püssi lasta ning ööbida sõduritelgis.

Naiskodukaitse arendusspetsialisti Elisa Jaksoni sõnutsi on ohutushoiulaagrid populaarsed ja kolme aasta jooksul on naiskodukaitsjad laagrites üle neljasaja inimese koolitanud. ““Ole valmis!” laagrid on populaarsed just seetõttu, et sealt saab teadmisi ja praktilisi võtteid esmaabist enesekaitseni või matkatarkustest koduste evakuatsioonivarude soetamiseni,” lisas Jakson.

Hoolitsetud on ka selle eest, et naistel ei jääks laagris osalemata lapsehoidja puudumise tõttu – osalejad saavad laagrisse kaasa võtta üle seitsme aasta vanused lapsed, kellele on ette valmistatud ohutusteemalised õpitoad sobivas mängulises võtmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles