Ehitus Pärnu–Uulu teelõigul muudab liiklemist mitmes kohas

Copy
Kui kõik läheb plaanitult, saab Pärnust Uulu neljarealist teed pidi sõita kahe ja poole aasta pärast. 
Kui kõik läheb plaanitult, saab Pärnust Uulu neljarealist teed pidi sõita kahe ja poole aasta pärast. Foto: Urmas Luik

Pärnu–Uulu teelõigu neljarealiseks ehitamise tõttu piiratakse 17. augustist piirkonnas kiirust ja mitmes paigas muutub liikluskorraldus.

"Pärnu–Uulu teelõigu neljarealiseks ehitamine kestab 2,5 aastat ja selle aja jooksul peavad liiklejad leppima ümbersõitude ja piirangutega,” kommenteeris teed ehitava firma Verston projektijuht Marek Aun.

Ta kinnitas, et kogu ehitustööde ajal on teelõigul tagatud vähemalt 1+1 sõidurajaga liiklus.

Firma esindaja palus ebamugavuste pärast juba ette vabandust ja soovitas autojuhtidel varuda ehitustsooni läbimiseks rohkem aega.

Järgmise nädala keskpaigast tuleb arvestada järgmiste muutustega.

Pärnus Lembitu ristmikust kuni Rannametsa teeni (kilomeetritel 133,4–134,4) muudetakse 2+2 sõidurajaga liiklus ajutiselt 1+1 sõidurajaga liikluseks. Liiklejate ning ehitajate ohutuse tagamiseks kehtestatakse seal kiiruspiirang 50 km/h.

Rannametsa teest kuni Raemetsa tänavani muutub 1+1 sõidurada veidi kitsamaks ning sealgi hakkab kehtima kiiruspiirang 50 km/h.

Liiklejate ohutust silmas pidades suletakse Vambola ja Hirve tänava ristmikud – sealtkaudu ei pääse enam Pärnu–Uulu maanteele.

Verston OÜ ehitab tee nelja sõidurajaga maanteeks, et suurendada selle liiklusohutust ja läbilaskvust. Liiklusuuring näitab, et sel teelõigul on prognoositav liiklussagedus üle 15 000 sõiduki ööpäevas ja raskeliikluse osa sellest on üle 20 protsendi.

Pärnu–Uulu neljarealisele teelõigule on kavandatud kaks eritasandilist liiklussõlme, neli jalgratta- ja jalgteetunnelit ja metsloomade teeületuskohad. Peale selle rekonstrueeritakse maaparandussüsteeme, lammutatakse ja ehitatakse uus Uulu sild, ehitatakse Rannametsa tee foorreguleeritav ristmik, rajatakse kolm ringristmikku ja mitu ühendusteed. Projekti käigus valmib ka ligemale kolm kilomeetrit jalgratta- ja jalgteid ning maanteele paigaldatakse muutuvteabega liiklusmärgid.

Ehitus maksab üle 30 miljoni euro. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles