Koerakarja omanik süüdistab ametit lavastuses

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pullati soovis muu hulgas keelata varjupaika viidud koertele uute kodu otsimist. 
Pullati soovis muu hulgas keelata varjupaika viidud koertele uute kodu otsimist. Foto: Urmas Luik

Mullu augustis ilmus Põhja-Pärnumaal Viluvere külas Andu-Papi talu õuele ootamatult trobikond ametnikke põllumajandus- ja toiduametist (PTA), Pärnu loomade varjupaigast ja politseist. Nad tulid kontrollima vihjet kutsikavabriku kohta.

Talus elav Inge Pullat rääkis 11. augustil koduõuele sadanud ametnikele, et tal on kümme koera, emased isastest eraldatud. Pullati rehnung aga ei pidanud paika. Talust leiti üle 30 koera, kõik silmanähtavalt halvas seisundis.

Tagasihoidlikus puumajas loeti kokku 29 borderkolli laadset koera, neist kuus ligemale kuuvanused kutsikad. Viimasena mainitud leiti räpaste kaltsude ja loomade väljaheidetega kaetud põrandaga tagatoast. Uriiniloigud ja ekskremendid tervitasid kontrollijaid teisteski ruumides. PTA ametnike kirjelduse kohaselt oli tubades õhk läppunud ja nii kõrge ammoniaagisisaldusega, et pani ruumi sisenenul silmad vett jooksma. 

Koeri ilmus lagedale väljastpoolt eluhoonetki, kaks koera oli kinni kuuris. Perenaise sõnutsi toonud ta nood enda juurde kahe nädala eest ja eraldas, kuna neid ei saanud ülejäänud loomadega kokku panna. Ametnike kirjelduse järgi oli kuur täis loomadele ohtlikke esemeid nagu karjuselint, tühjad teravate servadega konservipurgid ja ehituspraht ning kutsadel oli kahe peale üks magamisase.

Pullati hinnangul polnud lugu üldse nii, nagu ametnikud väitsid. 9. septembril pöördus asjade käiguga rahulolematu naine, tühistamaks ettekirjutus ja saamaks tagasi koerakari, Tallinna halduskohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles