Pärnu ja Tori tuulepargi eriplaneeringud lähevad väljapanekule

Copy
Tuulegeneraator.
Tuulegeneraator. Foto: Sander Ilvest

Pärnu linna ja Tori valla tuulepargi eriplaneeringute ja keskkonnamõju strateegilise hindamise aruanded lähevad avalikule väljapanekule, elanikke oodatakse kaasa rääkima ja arvamust avaldama 15. jaanuarini. 

Eriplaneeringuid koostatakse õiguslikult mõlemas omavalitsuses eraldi, kuid kuna planeeringualad üksteisega külgnevad, korraldatakse planeeringu etappe üheselt.

Eriplaneeringute alad on Pärnu linnas Põlendmaa ja Seljametsa küla territooriumil ning Tori vallas Kildemaa, Urumarja, Taali, Randivälja ja Võlli küla territooriumil.

Tuulepargi jaoks vajaliku ala suurus on ligemale 1020 hektarit ja rajatav tuulepark koosneb maksimaalselt 11st kuni 290 meetri kõrgusest tuulegeneraatorist, tuuleparki teenindavatest teedest, pargisisesest elektrivõrgust ja alajaamadest. Tuulepargi liitumine on kavandatud 110kilovatisesse alajaama, tuulepargi ja alajaama vahelise õhuliini pikkus on kuni 15 kilomeetrit.

Kavandatud tuulepark on moodustatud ühtse tervikuna, arvesse on võetud kaasneda võivat olulist keskkonnamõju.

Planeeringu materjalidega saab tutvuda Pärnu linna ja Tori valla kodulehel, Pärnu linnavalitsuses aadressil Suur-Sepa 16, Paikuse osavallakeskuses aadressil Pärnade puiestee 11 ning Tori vallavalitsuses aadressil Pärnu maantee 12 nende lahtiolekuaegadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles