Uuringu järgi suhtuvad inimesed tuuleparkidesse heakskiitvalt

Pärnu Postimees
Copy
Uuringu järgi suhtuks pooled vastajatest väga või pigem positiivselt kodu lähedale rajatavasse maismaatuuleparki.
Uuringu järgi suhtuks pooled vastajatest väga või pigem positiivselt kodu lähedale rajatavasse maismaatuuleparki. Foto: Urmas Luik

Novembrikuised küsitluse tulemused näitavad, et Eesti inimesed toetavad tuuleenergia laiemat kasutuselevõttu. Kõige suurem on toetus meretuuleparkidele.

Uuringu tellis energiafirma Enefit Greeni uuringufirmalt Kantar Emor. Selle järgi pooldab 80 protsenti Eesti inimestest meretuuleparkide rajamist ning 74 protsenti toetab maismaatuuleenergia laiemat kasutust. Kõige suuremad tuuleenergia toetajad on noored vanuses 15-24, kus meretuuleenergia toetus on 88 protsenti.

Oma kodukanti rajatava elektrijaama puhul on suhtumine pooldavam meretuuleparkidesse. Pooled vastajatest suhtuks väga või pigem positiivselt kodu lähedale rajatavasse maismaatuuleparki ning 69 protsenti vastanutest suhtuks positiivselt või väga positiivselt kodulähedasse meretuuleparki.  

Kantar Emori uuring suhtumisest tuuleenergiasse.
Kantar Emori uuring suhtumisest tuuleenergiasse. Foto: Enefit Green

Uuringu üks küsimus puudutas inimeste teadlikkust taastuvenergia ja elektrihinna seosest. Vaid iga kuues inimene teab enda sõnul, kuidas taastuvenergia elektribörsil hinda kujundab. Kolmandik inimestest teab küll, et päikese- ja tuuleenergia on kõige odavam, kuid ei ole kursis selle mõjuga tarbijale.

Emor viis küsitluse läbi tänavu novembris. Tegemist oli üle-eestilise omnibuss uuringuga, mis kõnetab umbes 1100 elanikku vanuses 15-84.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles