Uuest aastast saab isikut tõendava dokumendi kätte toidupoest

Karl Hütt
, reporter
Copy
Pärnus on isikut tõendavat dokumenti võimalik esialgu kätte saada Pärnu Keskuse Selverist. Foto on illustreeriv.
Pärnus on isikut tõendavat dokumenti võimalik esialgu kätte saada Pärnu Keskuse Selverist. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Alates sellest teisipäevast on võimalik isikut tõendavat dokumenti taotledes väljastuskohaks valida Selveri kauplus. 

 Augustis sõlmis politsei- ja piirivalveamet (PPA) viieks aastaks lepingu ettevõttega Hansab, kes vahendab isikut tõendavate dokumentide väljastamist. Hansab sõlmis omakorda lepingu Selveriga, kes hakkas seda teenust osutama. 

“Meie eesmärk on pakkuda kliendile mugavat ja paindlikku teenust. Kuna kaubanduskeskused on avatud pikalt ja seda nädalavahetuselgi, võib ka kõige kiirema elutempoga inimene dokumendi ebamugavusteta kätte saada just talle sobival ajal ning kodu või töökoha lähedal,” ütles PPA identiteedi ja staatuste büroo teenuse omanik Marit Abram.

Jaanuari keskpaigast on võimalik dokumente pilootprojektina kätte saada viiest Selverist (Pärnu Keskuse, Järve, Mustakivi, Tondi ja Pirita).

Aprilliks lisandub jooksvalt veel ligemale 50 väljastuskohta, neist kuus Soomes. Teenus on kliendile tasuline, makstes 7,2 eurot dokumendi kohta täiskasvanule ja 4,32 eurot alla 15aastasele lapsele, pensionärile ja puudega isikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles