Pood jäi alaealisele alkoholi müümisel viiendat korda järjest vahele (4)

Karl Hütt
, reporter
Copy
Neljas müügipaigas jälgiti alkoholi ja kahes tubakatoodete müümist alaealisele.
Neljas müügipaigas jälgiti alkoholi ja kahes tubakatoodete müümist alaealisele. Foto: Remo Tõnismäe

Aasta viimastel päevadel korraldasid politseinikud Pärnu müügikohtades sigarettide ja alkoholi kontrolloste. Kuuest kauplusest viies õnnestus alaealisel alkoholi või suitsu osta.

Prooviostudele kaasati kaks 17aastast noort, kelle ülesandeks jäi erariietes politseiniku valvsa pilgu all osta alkoholi ja tubakatooteid.

Pärnu piirkonnapolitseiniku Kaire Kuke sõnutsi põrus kontrollis kuuest kauplusest viis.

Alaealised said alkohoolsed joogid ja tubakatooted kätte nii väikepoest kui suurtest toidukauplustest. “Üks toidupood, kus noor prooviostu tegi, põrus kontrollostul juba viies kord järjest ega küsinud selgi korral noorelt dokumente ja müüs alaealisele alkoholi,” märkis Kukk.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Anu Villmanni sõnutsi informeeris politsei kontrollostmiste tulemustest kohalikku omavalitsust ehk praegusel juhul Pärnu linnavalitsust, kellel on õigus oma haldusterritooriumil alkohoolse joogi jaemüügi õigus peatada. 

Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar ütles, et kuna info on suhteliselt uus, pole linnavalitsus veel otsustanud, mida teha.

Kontrollostu saab teha vaid juhul, kui politseini on jõudnud info kahtluse kohta, et kaupluses on alaealistele alkoholi või tubakatooteid müüdud.

Kontrollost peab toimuma politseiniku järelevalve all ja sellesse saab kaasata vähemalt 16aastasi noori.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles