Pärnu abilinnapea kolmas järjestikune umbusaldamine ei läinud läbi

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavolikogu opositsioon on esitanud abilinnapea Irina Talvistele umbusaldusavalduse alates oktoobrist igal volikogu istungil.
Pärnu linnavolikogu opositsioon on esitanud abilinnapea Irina Talvistele umbusaldusavalduse alates oktoobrist igal volikogu istungil. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu PM

Valetamises süüdistatud Pärnu abilinnapea Irina Talviste umbusaldamine Pärnu linnavolikogus kukkus taas läbi, sest see ei saanud piisavalt poolthääli.

Umbusaldusavalduse esitas eelmisel volikogu istungil Edmond Penu (EKRE) ja sellel oli 15 opositsiooni esindaja allkirja.

Umbusaldust põhjendas Penu sellega, et Talviste olevat valetanud 14. oktoobri volikogu istungil, kui reformierakondlasest abilinnapea vastas Robert Kiviselja (EKRE) arupärimisele. Arupärimine puudutas linnavalitsuse struktuuri muutust ja uue osakonna põhimääruse kehtivust.

Sama sisuga umbusaldusavalduse esitas EKRE ka novembris, kuid see lükati tagasi, sest sellel oli nõutust vähem allkirju: vaid üheksa. Umbusaldust saab algatada, kui seda nõuab vähemalt neljandik volikogu koosseisust ehk kümme volinikku.

Talviste suhtes laekus umbusaldusavaldus ka oktoobris, kui Keskerakond süüdistas Talvistet samuti valetamises, aga seoses linnalehmade projektiga. Tookordne umbusaldus kukkus novembri istungil hääletamisel läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles