Pärnust avastati mitu ebaseaduslikku ehitajat

Pärnu Postimees
Copy
Kontrolliti kahe koha peale kokku 40 tööandjat ja 76 töötajat.
Kontrolliti kahe koha peale kokku 40 tööandjat ja 76 töötajat. Foto: Tairo Lutter

Kolmapäeval kontrollis politsei Pärnus ehitusobjektidele värvatud välisriikide kodanikke ja tuvastas neli Eestis seadusliku aluseta töötavat ehitajat.

Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht Margo Peters rääkis, et politseinikud käisid Pärnus kahel ehitusobjektil, millest üks on riigiobjekt ja teine ehitusjärgus kortermaja.

Kontrolliti kahe koha peale kokku 40 tööandjat ja 76 töötajat. “Rikkumisi tuvastasime riigile kuuluva hoone ehitusel. Kuna seal läks kontrolli ajal neli Usbekistani kodanikku ametnike eest peitu, toimetasime välismaalased Pärnu politseijaoskonda, et selgitada välja, kas nad viibivad Eestis seaduslikult ja kas nende töötamine on politsei- ja piirivalveametis (PPA) registreeritud,– selgitas Peters.

Tuvastati, et end esiti ametnike eest varjanud Usbekistani kodanikud viibivad küll Eestis seaduslikult, ent neil ei ole õigust siin töötada, kuna tööandja polnud nende töötamist PPAs korrektselt registreerinud ja põhimõtteliselt võib seda käsitleda musta tööjõu kasutamisena.

“Selline olukord võib kaasa tuua probleeme nii töötajaile, tööandjaile kui töö tellijale, sest registreerimata töötajad ei saa objektil tegevust jätkata ja ehitusobjektid ei pruugi õigel ajal valmida,” märkis Peters.

Usbekistani kodanikest ühe suhtes alustati väärteomenetlust ja talle määrati rahatrahv. Kõigi nelja ebaseaduslikult Eestis töötava Usbekistani kodaniku viisa tunnistati enne tähtaega kehtetuks ja neil tuleb riigist lahkuda.

Kuna kolmandatest riikidest pärit välismaalaste lühiajaline töötamine tuleb tööandjal registreerida nii PPAs kui maksu- ja tolliameti (MTA) töötamise registris, osalesid kolmapäevasel kontrollkäigul ehitusobjektidele MTA ametnikudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles