Ametnik annab lootust, et basseinide järelevalve nõudeid täiendatakse

Annika Auväärt
Copy
Ujulatel ja veekeskustel on Eestis voli ise otsustada, kui palju nad vetelpäästjate väljaõppesse panustavad. Pilt on illustratiivne.
Ujulatel ja veekeskustel on Eestis voli ise otsustada, kui palju nad vetelpäästjate väljaõppesse panustavad. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna peaspetsialist Annemari Linno selgitab, miks ei ole Eestis sellist seadust, mis nõuaks avalikes basseinides korralikku järelevalvet.

Nimetatud küsimuse tõstatas nädavahetusel Pärnus Tervise Paradiisi veekeskuses juhtunud traagiline õnnetus – 27aastane mees ootas abi nelja meetri sügavusel basseini põhjas üle viie minuti. Tagajärjed olid fataalsed, mees suri teisipäeval haiglas.

Ujulatel ja veekeskustel on Eestis voli ise otsustada, kui palju nad vetelpäästjate väljaõppesse panustavad või kas üldse neid rakendavad.

Esiti viitab rahvatervise osakonna peaspetsialistki, nagu siiani kõik teisedki instantsid, üldsõnalisele 2007. aastal välja antud määrusele, mille järgi peavad veekeskuste ja ujulate teenuse osutajad klientidele tagama abi, õnnetusjuhtumite korral esmaabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles