Priit Neeme – kohtunik üle 2500 võistlusel

Copy
Priit Neeme võtab juba rahulikumalt, kuid ei kavatse veel niipea kohtunikutööd lõpetada.
Priit Neeme võtab juba rahulikumalt, kuid ei kavatse veel niipea kohtunikutööd lõpetada. Foto: Urmas Luik

Pea kõigile Pärnu sportlastele on tuttav Priit Neeme nimi, nägu ja tema hõbedane vunts. Ta on üle 55 aasta kohtunikuna kõiksugustel võistlustel tulemusi mõõtnud, parimaid selgitanud. Mõõduvõttude hulk, kus teda on nähtud, küünib üle 2500.

Neeme, kelle sünniaasta 1944, on põline pärnakas – siin sündinud ja üles kasvanud. Vaid paar aastat elas pere Pärnust natuke eemal Nurmes, kuna isa oli teemeister ja töö viis perekonna ajutiselt sinna. Nii õppis ta mõne aja Sauga koolis, kuid suurem osa lapsepõlvest möödus ikkagi Pärnu linnas.

Noorust meenutab Neeme ilusa ajana. “Tagantjärele, jaa, mõtled, et kõik oli raske, aga tegelikult polnud 50ndatel üles kasvada viga midagi,” tõdeb Neeme. Kui Stalin suri, hakkasid küüditatud Siberist naasma ja Pärnusse tuli rohkem noori. Tema enda pere oli jäänud küüditamisest puutumata. “Isa oli sõjaajalgi teede­valitsuses, ka Saksa okupatsiooni ajal. Kui sakslased taganesid, siis ta demineeris ja päästis palju ­sildu ära. Sai pärast isegi medali selle eest,” räägib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles