Annetamistalgutel ootavad toetust ka Pärnumaa algatused

PP
Copy
Annetamistalgud on osa rahvusvahelisest heategevusliikumisest Giving Tuesday, mida tähistatakse vastukaaluks mustale reedele.
Annetamistalgud on osa rahvusvahelisest heategevusliikumisest Giving Tuesday, mida tähistatakse vastukaaluks mustale reedele. Foto: Shutterstock

Homme, 28. novembril toimuvad viiendat korda üle-eestilised annetamistalgud. Veebilehelt annetamistalgud.ee leiab rekordhulga ehk 170 algatust, mida toetada. Pärnumaa omi on nende seas 11.

Näiteks saab toetada vanur- ja invaliidkoertele talvekodu loomist, audiomeetri ostu Pärnumaa kuulmisnõustajatele, Virtsu taaskasutuskeskusesse inventari soetamist, annetada vähihaigetele lastele mänguasju.

«Annetamine on üks lihtsamaid viise toetada endale olulisi algatusi, olgu siis oma kogukonnas või ühiskonnas laiemalt. Sel aastal on paljud annetamistalgutel osalejad kirjeldanud ka teisi võimalusi, kuidas neile abiks olla, seega leiab igaüks endale sobiva viisi, kuidas head teha,» ütles talgute korraldaja Heleene Lippmaa.

Näiteks ootavad vabaühendused rahalise annetuse kõrval abi ehitus- ja korrastustöödel, veebilehe arendamise, transpordi ja kommunikatsiooniga.

Eelmisel aastal annetati talgutel kokku 141 382 eurot.

Annetamistalguid korraldab vabaühenduste liit koos maakondlike arenduskeskustega. Annetamistalgud on osa rahvusvahelisest heategevusliikumisest Giving Tuesday, mis sai alguse 2012. aastal USAs vastukaaluks ostuhulluse päevale mustale reedele. Sel aastal tähistatakse heade tegude päeva 90 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles