Peagi sütivad advendituled

Pärnu Postimees
Copy
Eliisabeti kirikus süüdatud advendituli tuuakse traditsioonilise rongkäiguga Iseseisvuse väljakule.
Eliisabeti kirikus süüdatud advendituli tuuakse traditsioonilise rongkäiguga Iseseisvuse väljakule. Foto: Jüri Looring

Pühapäeval algab advendiaeg, mille tähistamiseks süüdatakse Pärnus ja osavaldades esimesed advendiküünlad ning jagatakse advendituld.

Keskuslinnas algab advendiaja tähistamine kell 16 Eliisabeti kirikus, kus toimub teenistus ja lauldakse jõululaule. Pühakojas läidetud advenditule rongkäik liigub Iseseisvuse väljakule, kus musitseerivad Pärnu Päikese kooli õpilased ja Kaitseliidu Pärnumaa maleva puhkpilliorkester Saxon. Samas jagavad soovijatele advendituld Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja Eliisabeti koguduse õpetaja Tõnu Taremaa. Meeleolu loovad Janne Ristimetsa tantsustuudio lapsed ja Eestimaa jõuluvanade ühenduse jõulutaadid.

Paikusel süüdatakse advendituli kell 15 Coopi kaupluse vastas lipuväljakul. Advenditule toob Pärnu linnavolikogu esimees Andres Metsoja ja head sõnad annab edasi Paikuse osavallakeskuse juht Marika Valter. Jagatakse advendituld, esinevad Sindi muusikakooli õpilased ja Paikuse kooli rahvatantsurühm. Avatud on Paikuse Lions-klubi heategevuslik kohvik, mis palub kaasa võtta oma joogikruusi. Paikuse huvikooli telgis pakutakse põnevat tegevust.

Audru Püha Risti kirikus süüdatakse advendituli kell 18. Esineb Audru segakoor. Audru jõululaadal Valgeranna veini- ja muusikatallis pakutakse käsitööd ja toitu, kohal on jõuluvanad Ärni ja Vidi ning -memm Tinnu.

Jõõpre rahvamaja õuel süütab kell 16 advendiküünla Eesti õigeusu preester Agaton Paalberg. Esinevad Jõõpre kooli laululapsed ja kohalikud laulumemmed.

Lavassaares algab esimese advendi tähistamine kaupluse juures kell 17. Advendiaja pühitseb preester Agaton Paalberg, esinevad Lavassaare lapsed ja naisrühm Lavassaare Kanarbik.

Tõstamaa rahvamajaski algab esimese advendi tähistamine kell 17. Alevi kuusel süüdatakse jõulutuled ja Tõstamaa keskkooli heategevuslikud kohvikud pakuvad head-paremat. Esinevad naisansambel Midrilind ja Tõstamaa rahvamaja Rütmirüblikud.

Teised Pärnu jõulukuu sündmused

  • 1. detsembril kell 19 Seljametsa rahvamajas Paikuse osavalla jõulupidu,
  • 2. ja 9. detsembril Audru muuseumis jõulupärja valmistamise töötuba,
  • 9. detsembril kell 12 Tõstamaa rahvamajas eakate jõulupidu,
  • 10. detsembril 10–14 Tõstamaa rahvamajas käsitöölaat,
  • 10. detsembril kell 11 Seljametsa rahvamajas jõululaat,
  • 16. detsembril kell 19 Lavassaare rahvamajas jõulupidu,
  • 16. detsembril kell 19 Tõstamaa rahvamajas jõulupidu,
  • 16.–17. detsembril Pärnus Iseseisvuse väljakul jõuluküla ja -turg,
  • 21. detsembril kuulutab linnapea Vallikäärus välja jõulurahu, etendus «Valguse võit pimeduse üle».
Andmed: Pärnu linnavalitsus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles