Kas probleemse ausamba peale ei hakka isegi kohtu hammas?

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Eesti eksiilvalitsuse peaministrile Mihkel Mathiesenile püstitatud mälestuskivi asukoha seaduslikkus käis läbi kõik kohtuastmed ja monument tuleb teisaldada.
Eesti eksiilvalitsuse peaministrile Mihkel Mathiesenile püstitatud mälestuskivi asukoha seaduslikkus käis läbi kõik kohtuastmed ja monument tuleb teisaldada. Foto: Urmas Luik

Sindis Kiriku parki püstitatud Mihkel Mathieseni mälestusmärgi asjas jahvatasid kohtuveskid pea neli ja pool aastat ja kohus leidis, et selle rajaja Edgar Salin peab platsi hiljemalt kuu aja möödudes puhtaks tegema. Üheksa kuud hiljem katab probleemset sammast kohev lumi ja ümbritseb harras rahu. Vaatamata kohtu otsusele pole vaade muutunud.

Nii esimese kui ka teise astme kohus leidis, et Salinil tuleb Mihkel Mathieseni auks püstitatud monument koos lipumastidega eemaldada. Kevadel saatis vallavalitsus sambapüstitajale kirja ja küsis, kas too plaanib seda teha. Mihkel Mathieseni mälestusfondi toimkonna esimees Salin ei vastanud kirjale, vaid esitas riigikohtule veel mitu taotlust lootusega otsust tagasi pöörata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles