Külmunud veetorude sulatamisest kujunes perele tragöödia

Pärnu Postimees
Copy
Veetorude soojendamisel tõenäoliselt elektrisüsteemi ülekoormusest süttinud maja sai põlengus rängalt kannatada.
Veetorude soojendamisel tõenäoliselt elektrisüsteemi ülekoormusest süttinud maja sai põlengus rängalt kannatada. Foto: Lääne päästekeskus

Põhja-Pärnumaa vallas Viluveres elavale perele lõppes külmunud veetorude soojapuhuriga sulatamine tragöödiaga – sellest tekkis suur tulekahju ja hoone sai tules rängalt kannatada.

Häirekeskus sai teate Viluveres põlema läinud majast eile ennelõunal. Pererahvas oli asunud soojapuhuriga sulatama üles külmunud veetorusid ja tõenäoliselt vana elektrisüsteemi ülekoormuse tõttu läks juhe seina sees põlema. Tuli levis vahelaeni ja päästjate saabumise ajaks oli katusealune juba leekides.

Omanikud püüdsid ka ise nii vee kui pulberkustutiga tulekahju ohjata, kuid paraku see ei õnnestunud.

Päästjad juhatasid inimesed kiiresti majast välja ja asusid kustutustöödele. Nad kustutasid intensiivset põlengut nii väljast kui suitsusukeldusvarustuses majas sees. Kaks tundi pärast väljakutset suudeti tulekahju niipalju kontrolli alla saada, et see enam edasi ei levinud.

Kustutustööde käigus päästeti hoonest pere koer ja kaks kassi. Tulekahju likvideeriti pärast ligemale neli tundi kestnud kustutustöid, mille järel sai esimene hoone korrus tugevaid vee- ja tahmakahjustusi ja katus hävis täielikult.

Sündmusele reageerisid Järvakandi, Pärnu, Rapla, Türi ja Vändra kutselised ning Halinga ja Lokuta vabatahtlikud päästjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles