16 000eurone küsitlus näitas, et paljudel pärnakatel pole öisest piirangust sooja ega külma (1)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linna alkoholimüügi piirang kehtib 2022. aasta septembrist.
Pärnu linna alkoholimüügi piirang kehtib 2022. aasta septembrist. Foto: Raul Mee

Eelmise aasta lõpus tehtud Pärnu meelelahutusasutustes veidi üle aasta kestnud alkoholi öise müügipiirangu mõju-uuringu järgi ei ole lõviosa pärnakatest sellega kursis. Palju kirgi kütnud piirangu mõju kohta uuring vastust ei anna, aga politsei statistika näitab, et alkoholi tarvitamisega seotud väljakutsete arv on pärast piirangu kehtima hakkamist Pärnus vähenenud.

Novembri lõpus telefoni teel ja veebi kaudu tehtud Eesti Uuringukeskuse küsitluses osales 500 Pärnu elanikku ja 88 ettevõtet, mis müüvad alkohoolseid jooke kohapeal tarbimiseks.

Sellega, et omavalitsus peaks alkoholi müüki mingil viisil piirama või reguleerima, oli rohkem või vähem nõus veidi alla poole küsitletud elanikest (46 protsenti) ja natuke üle poole ettevõtjatest (53 protsenti).

Praegu kehtivat alkoholimüügi piirangut toetas uuringus 56 protsenti elanikest ja 37 protsenti ettevõtetest. Küsitletud ettevõtetest ei olnud praegu kehtiva piiranguga rahul 47 protsenti ja seitsmel protsendil puudus seisukoht. Elanikest ei toeta piirangut 23 protsenti ja viiendik ei oska selle kohta midagi arvata.

Küsitlusest selgus, et Pärnu meelelahutusasutusi on öise alkoholimüügi keelu ajal külastanud iga kümnes vastanu ja viimase aasta jooksul on avalikus kohas tarbinud alkoholi vähemalt korra kuus iga neljas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles