Via Baltical juhtus lühikese ajaga mitu liiklusõnnetust

Karl Hütt
, reporter
Copy
Politsei
Politsei Foto: Urmas Luik

Kell 15.26 teatati häirekeskusele, et Põhja-Pärnumaa vallas Langerma külas Tallinna–Pärnu–Ikla tee 94. kilomeetril on kaks rekat teelt välja sõitnud. 

Politsei- ja piirivalveameti valvepressiesindaja sõnade kohaselt oli tegu kahe eraldiseisva teelt välja sõitmisega lühikese vahemaa jooksul. Esmastel andmetel sai viga ühe veoki juht, meedikud viisid ta tervisekontrolliks haiglasse. Veokijuhtide kinnitusel oli tee väga libe ja peale metsatukast väljasõitu kandis tugev tuul masinad teelt välja.

Paarkümmend minutit hiljem laekus häirekeskusele teade Tori vallas Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 110. kilomeetril teelt välja sõitnud ning katusele paiskunud maasturist. Operatiivteenistujad teevad sündmuskohal tööd, selgitamaks õnnetuse täpsemaid asjaolusid ja sedagi, kas keegi sai õnnetuses viga.

Pärastlõunal on sõiduolud halvad kõikjal Eestis. Ka suuremad riigiteed on lumised ning kohati jäised. Mitmel pool kõrvalteedel on tuisuvaalud ja teed on raskesti läbitavad. Tuisu ja saju tõttu võib teedel nähtavus olla kohati piiratud. Pärnu- ja Viljandimaal lumesaju ja tuisu tõttu on homme kella 9ni kehtestatud eriline hoolderežiim.

Transpordiamet palub liiklejatel arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning teekonda planeerides tuleb varuda rohkem aega, vajadusel vähendada sõidukiirust, vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet. Kindlasti ei sobi suurim lubatud kiirus talvistes oludes sõitmiseks.

Ilmaprognoosi kohaselt sajab õhtul mitmes kohas lörtsi ja vihma, paiguti võib sadada ka jäävihma, Ida-Eestis lund. Kesköö paiku lääne poolt alates sadu harveneb. Mitmel pool on jäidet ja tekib udu. Põhjarannikul tuiskab, tuul on puhanguti kuni 25 meetrit sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles