Eilne päev möödus liikluses õnnetusterohkelt

Pärnu Postimees
Copy
Sõidukijuhtidel tuleb olla ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil.
Sõidukijuhtidel tuleb olla ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil. Foto: Arvo Meeks

Libeduse tõttu toimus eile Pärnumaal palju liiklusõnnetusi.

Kell 15.27 sõitsid Põhja-Pärnumaa vallas Langerma külas teineteisest sõltumatult kraavi kaks rekat. Päästjad likvideerisid ühel kraavi sõitnud rekal süttimisohu.

Kell 16.06 teavitati häirekeskust, et Lääneranna vallas Nedrema külas on lumetuisus teele kinni jäänud liinibuss ja neli sõiduautot. Koonga vabatahtlikud päästjad asusid olukorda lahendama ning autosid välja vintsides pääsesid kõik teel olnud taas liikuma.

Kell 16.51 said Koonga vabatahtlikud teate, et Kalli külas on sõiduk poolenisti kraavi sõitnud. Inimesed ei saanud vigastada ja päästjad turvasid sündmuskohta, kuni puksiir oli auto teele tagasi tõmmanud.

Kell 18.30 sõitis Häädemeeste vallas Leina külas teelt välja liinibuss kuue reisijaga. Bussi esiosa sai vigastada. Päästjad kontrollisid masina ohutuse üle, kuid ei tuvastanud süttimisohtu. Ühe reisija viis kiirabi haiglasse kontrolli, teised lahkusid õnnetuskohalt omal käel ega vajanud asendusbussi.

Transpordiamet palub liiklejatel arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning teekonda planeerides tuleb varuda rohkem aega, vajadusel vähendada sõidukiirust, vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet. Kindlasti ei sobi suurim lubatud kiirus talvistes oludes sõitmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles