Kontserdiga kogutud summa abil veab Metsküla algkool suveni välja ja jääb erakooli stardikapitalikski (2)

Annika Auväärt
Copy
Reedel koguti heategevuskontserdi “Koolitunne” abiga Metsküla kooli toetuseks üle 60 000 euro.
Reedel koguti heategevuskontserdi “Koolitunne” abiga Metsküla kooli toetuseks üle 60 000 euro. Foto: Urmas Luik

Metsküla kooli toetuseks korraldatud kontserdiga “Koolitunne” koguti üle 60 000 euro. See annab kooliperele kindlustunde, et nad peavad õppeaasta lõpuni vastu.

Selle õppeaasta lõpuni kulub koolil selle juhi Pille Kaiseli sõnutsi umbes 40 000 eurot: õpetajate, tugiisikute, koka ja majaperenaise palgad, puhkusetasud, koolimaja ülalpidamiskulud. Kõik, mis sellest 62 943 eurost üle jääb, läheb erakooli stardikapitaliks.

“Isegi kui meil 1. septembrist ametlik kool alustab, ei ole meil ikkagi neli kuud veel raha,” märkis Kaisel. Selgitades, et riik jagab haridustoetust eelmise kalendriaasta 10. novembri seisuga.

Mullu sügisel loodud mittetulundusühing Metsküla Kool plaanib luua erakooli ja Lääneranna volikogu toetas veebruari algul toimunud istungil seda mõtet.

Tänavu 1. septembrist on Metsküla algkooli peetud annetuste toel. Veel augusti viimastel päevadelgi ei olnud selge, kas ja mis Metsküla koolist saab. Emotsioonidest kantuna töötasid õpetajad tarkusekuu vabatahtlikena.

“Septembri jooksul oli näha, et saame jätkata, hakkas annetusi tulema. Oktoober-november tegime õpetajatega kahekuuse lepingu, siis pikendasime jälle kahe kuu kaupa,” kirjeldas Kaisel oma tänavust koolipidamise mudelit, mis on lubanud elada päev korraga. “Nüüd on kindel, et veame lõpuni välja.”

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles