Kas aiajäätmeid tohib põletada või ei? (1)

Sirle Matt
, ajakirjanik
Copy
Niipea kui lumi sulas, asus osa inimesi kevadkoristusel kokkukogutud prahti põletama. Omavalitsused saavad kaebusi just seoses häiriva tossuga, mis jääb nii kergesti nii rõivaste kui juuste külge.
Niipea kui lumi sulas, asus osa inimesi kevadkoristusel kokkukogutud prahti põletama. Omavalitsused saavad kaebusi just seoses häiriva tossuga, mis jääb nii kergesti nii rõivaste kui juuste külge. Foto: Erakogu

Selles küsimuses selguse saamine ei olegi nii lihtne, sest igas omavalitsuses kehtivad eri reeglid. Valdavalt on tossu tekitava kraami põletamine keelatud. Heakorraspetsialistid möönavad, et endiselt leidub neid, kes isegi olmeprügile tule otsa pistavad, ja üha rohkem neid, keda naabrite tekitatud kibe suits häirib.

Saarde vallavalitsuse keskkonna- ja heakorraspetsialist Kaie Sakala nendib, et inimestele oleks olukord palju selgem, kui kogu riigis kehtiksid samasugused reeglid. Saarde valla heakorraeeskiri aiajäätmetele tule otsa pistmist ei reguleeri, sest valla jäätmehoolduseeskirja järgi jäätmeid niikuinii põletada ei tohi. Ka kokkuriisutud lehed, taimejäänused ja õunapuuoksad liigituvad jäätmete alla.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles