Pakendijäätmete äraveo hinnatõus erineb omavalitsuseti

Sirle Matt
, ajakirjanik
Copy
Ragn-Sellsi kollase pakendikoti teenus ja kortermajade pakendikonteinerite tühjendamine ei ole 1. juunist enam igal pool tasuta.
Ragn-Sellsi kollase pakendikoti teenus ja kortermajade pakendikonteinerite tühjendamine ei ole 1. juunist enam igal pool tasuta. Foto: Ragn-Sells

Prügivedaja Ragn-Sells hakkab senise tasuta teenuse, kodu juurest segapakendite kokkukogumise eest nüüd klientidelt raha küsima, aga maksumus sõltub elukohast. Ühtlasi kerkib küsimus, kas inimestel tuleb pakendite eest kaks korda raha välja käia, sest poest kaupa soetades on pakendi käitlemise hind toote ostuhinda juba sisse arvestatud.

Pärnus, kus kollase koti teenus oli varem tasuta, hakkab see 1. juunist maksma 62–58 senti sõltuvalt veopiirkonnast, juhul kui tegu on kuni 150-liitrise kotiga. Suurema konteineri puhul on hind mõnevõrra kõrgem. Maksumused leiab korraldatud jäätmeveo hinnakirjast.

Pärnu linnavalitsuse keskkonna- ja heakorraspetsialisti Evelin Andrejeva sõnutsi tuli linnavalitsusele ootamatult teade, et pakendite koduukselt üleandmine muutub tasuliseks, ja see ei rõõmusta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles