Linnajuhid eirasid enda kehtestatud reeglit (4)

Merle Rallmann
, ajakirjanik
Copy
Siia terrasside vahele tuleb peagi ära mahtuda igas eas jalakäijatel ja jalgratturitel.
Siia terrasside vahele tuleb peagi ära mahtuda igas eas jalakäijatel ja jalgratturitel. Foto: Merle Rallmann

Möödunud teisipäeval andis Pärnu linnavalitsus linna ametlikul Facebooki lehel teada, et “võeti ette üks ühine sõit ja suisa suurema seltskonnaga tehti üks tiir ja pandi mured ja rõõmud kirja”. Lisatud pildigaleriist selgus, et ratastega tiirutati ka Rüütli tänava jalakäijate alal, kus jalgratastega sõitmine linnavalitsuse korraldusel juba 19 aastat keelatud. 

Rüütli tänavale Hommiku ja Vee tänava ristmikul ja selle vahele ristmikele paigaldati nii jalakäijate ala algust tähistavad kui sissesõidukeelu märgid 2005. aasta juulis ja sestsaati on uulits linnavalitsuse korraldusel jalakäijate tänav. 

Toona Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhtinud, praegune abilinnapea Meelis Kukk selgitas siis Eesti rahvusringhäälingule, et Rüütli tänav on mõeldud vaid jalakäijatele, mitte sõitmiseks jalgratturitele, mopeedidele ega muudele mootorsõidukitele. “Ootame kõigilt pärnakatelt ja linnakülalistelt arusaavat suhtumist ning jalakäijate austamist nende liikumisalal,” avaldas Kukk 19 aastat tagasi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles