Opositsioon jääb ilma volikogu aseesimehe kohast

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Eile õhtul EKRE juhatuse kokkusaamisel parteist välja visatud Helle Kullerkupp on ametis Pärnu linnavolikogu aseesimehena. 
Eile õhtul EKRE juhatuse kokkusaamisel parteist välja visatud Helle Kullerkupp on ametis Pärnu linnavolikogu aseesimehena. Foto: Madis Veltman

Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast (EKRE) välja visatud senine partei Pärnumaa ringkonna esimees Helle Kullerkupp on ametis ka Pärnu linnavolikogu teise aseesimehena ega plaani sellest kohast loobuda.

Hea tava kohaselt kuulub see koht opositsioonile, aga kuna Kullerkupp EKRE fraktsioonist lahkub, jäädes fraktsioonituks volikogu liikmeks, jääb vastasrind sellest ametipostist ilma.

Kullerkupu jääks aseesimehe kohata, kui ta sellest ise loobuks või kui talle avaldatakse umbusaldust. Loobumiseks Kullerkupul põhjust pole ja opositsioonil ei piisa hääli, et kaks ja pool aastat tagasi ametisse valitud aseesimees kohalt maha võtta.

Umbusaldamise õnnestumiseks läheks opositsioonil, kuhu peale EKRE kuulub Keskerakond, vaja koalitsiooni toetust, mis on ebatõenäoline.

Pärnu linnavolikogu esimees Siim Suursild ütles, et Kullerkupp on oma tööga aseesimehena hästi hakkama saanud ja koalitsioonil (valimisliit Pärnu Ühendab, Reformierakond, Isamaa) talle midagi ette heita pole. “See pole jutuks olnud ja ma ei usu, et see päevakorda tõuseb,” lausus Suursild.

Koalitsiooninõukogu esimees Romek Kosenkranius märkis, et uudised EKRE ümber toimuvast on veel nii värsked, et nende mõju suvepealinna poliitmaastikule pole jõutud arutada.

Tagasi üles