Galerii Kätte jõudis suur tähtis töö ehk Pärnu uue silla betoonivalajate raju reede

Pärnu kolmanda autosilla ehitusplats kihab töömeestest kui mesilastaru: algas betooni valamine pealesõidusillal ja mõnekümneruutmeetrises töötsoonis on ehitusmaterjali pumpamas, laiali lükkamas, tihendamas, silumas ja kvaliteeti kontrollimas ligemale 30 meest. Peale nende on terve pika päeva rakkes ligemale kümme seguautojuhti ja Saugas asuva Betoonimeistri tehase rahvaski, kes kuue-seitsme kuupmeetri kaupa materjali ette saadab.

Ehkki plaanide järgi pidi umbes kümnele tunnile kavandatud betoonivalu algama juba varahommikul, venisid ettevalmistustööd mõne tunni võrra pikemaks ja nii sai töömeeste raju reede alata alles ennelõunal.

Et betoonivalamine on mahukas töö ja seda poole pealt naljalt seisma panna ei saa, venib töömeeste päev hilisõhtuni: kui kõik sujub, saadakse õhtule kella üheksa-kümne ajal.

Betoonimeistri müügijuhi Peeter Prangli sõnutsi olnuks alternatiiv betoonivalu edasi lükata, aga kuna materjalide tarnimise, betooni valmistamise ja valamise, logistika ja sillaehitajate järgmiste tegemistega on seotud üle 100 inimese, ei saa nii tähtsat tööd kergel käel tulevikku lükata.

“Kui saad nii tähtsa töö, tuleb seda võimalikult hästi teha,” ei saa Prangli jutu järgi tööde venimise pärast nuriseda. “Selline objekt on iga ettevõte portfoolio uhkus ja kõik tuleb teha filigraanselt.”

Tagasi üles