Kontserdisari ärgitab arutlema

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval toimub Pärnu uue kunsti muuseumis Pärnu ooperi sarja “Abonement 007” viimane kontsert, pärast seda algab sealsamas Pärnu professionaalse loomekeskkonna olukorda ja arenguväljavaateid kaardistav interdistsiplinaarne vestlusring teemal “Pärnu loomekeskkond: tugevused, nõrkused, võimalused ja ohud”, millest on oodatud osa võtma kõik huvilised.

Sarja viimasel kontserdil tõlgendab sopran Kai Kallastu Kaija Saariaho, Lubawa Sydorenko, Sohrab Udumani ja Hans-Gunter Locki teoseid sopranile ja elektroonikale. Sarja “Abonement 007” põhimõtete alusel jätkuvad kontserdid sügisel.

Pärnu professionaalsete muusikute kontserdisarja eesmärk on kanda ette Pärnu heliloojate muusikat, anda siinseile interpreetidele võimalus teostada kunstiliselt eredaid kontserdikavu, kaasata peale pärnakate kõrgel tasemel külalismuusikuid ja viia kontserdiprojekte Pärnust välja.

Pärast iga kontserti toimub esinejate ja publiku vestlusring. Sarja kunstiline juht on Andrus Kallastu.

Kontserdisarjaga kaasneb publikukoolitusprogramm Pärnumaa koolide õpilastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles